Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/atiparda/public_html/wp-content/plugins/pixfort-likes/pixfort-likes.php on line 232
انتخاب سوئیچ شبکه
با داشتن اطلاعات اولیه و پایه در مورد سوئیچها، انتخاب سوئیچ شبکه برای شما آسانتر خواهد بود. درک انواع سوئيچهاى شبكه، به شما كمك میكند تا مناسبترين راه حل را برای هماهنگی و سازگاری با نيازهای تجاری در حال تغيير خود پيدا كنيد. هنگام بررسى گزينه های خود، مىبايست به دسته های مختلف سوئيچهاى موجود و نيز ويژگيها، نقاط ضعف و قوت هر دسته، دقت كافى داشته باشيد. اگر میخواهید بدانید که چگونه میتوانید مناسبترىن سوئيچها را برای مشاغل كوچک و كسب و كار خود انتخاب كنيد، در این نوشته با ما همراه باشید. ما در این نوشته شما را با انواع سوئیچهای شبکه آشنا کنیم.
سوئيچهاى ماژولار
سوئيچهاى ماژولار به شما اين امكان را مىدهند كه در صورت نياز، ماژولهاى گسترشى يا ماژولهای توسعه را به سوئيچ اضافه کنید. به این ترتیب شما میتوانید از امكانات و قابليتهاى افزوده توسط اين ماژولها نهايت استفاده را ببريد. در واقع اين دسته از سوئيچها، با تغيير الزامات شبكه، به شما انعطاف پذيرى بيشترى خواهند داد. ماژولهای توسعه، تجهيزاتى با كاربردى خاص هستند. هر يك از این ماژولها به منظور انجام عملياتى ويژه، طراحى شدهاند. از جمله: ماژولهاى سازگار با فایروالها، اتصالات بى سيم و يا تجزيه و تحليل شبكه.
به كمك دستهای از اين ماژولها مىتوان پورتهاى اضافى، منابع تغذىه مازاد و ىا فنهاى خنك كننده دیگرى به سوئىچها اضافه كرد. ذکر این نکته هم ممکن است به شما در انتخاب سوئیچ شبکه کمک کند که اىن دسته از سوئيچها، حداكثر مىزان انعطاف پذیرى را براى شما فراهم مىكنند، اما قىمت بالاترى نسبت به سایر سوئیچها دارند.
سوئيچهايى با پيكربندى ثابت
سوئيچهای با پيكربندى ثابت، تعداد پورتهاى ثابت و مشخصى را ارائه مىدهند و معمولاً قابل ارتقاء نيستند. اين مشخصه، در مجموع اين سوئيچها را ارزانتر ساخته و آن را به گزینهای مناسب در انتخاب سوئیچ شبکه برای شرکتهای کوچک و دفاتر شعب تبدیل میکند. سوئيچهای با پيكربندى ثابت، خود شامل سوئيچهای غير مديريتى، سوئيچهای هوشمند و سوئيچهای مديريتى هستند.
مدلهاب غير مديريتى
سوئيچهای غير مديريتى معمولاً برای ايجاد اتصالات پايه و اصلى استفاده مىشوند. طراحی اين سوئيچها به صورت پلاگ اند پلى طراحى میباشد. تجهيزات پلاگ اند پلى تجهيزاتى هستند كه به محض اتصال و بدون ايجاد تنظيمات از سمت كاربر، أماده به كارگيرى هستند. بنابراين، اين سوئيچها نيز، نياز به پيكربندى ندارند. سوئيچهای غير مديريتى زمانى موثرتر هستند كه فقط اتصال و سوئيچينگ پايه مورد نياز باشد. شما اغلب، آنها را در شبكه هاى خانگى يا هر جاى ديگرى كه تنها به چند پورت نياز است، مانند يك أزمايشگاه يا اتاق كنفرانس خواهيد ديد.
سوئیچهای هوشمند
سوئیچهای هوشمند برخی از قابلیتهای پیشرفته مدیریت، Segmentation Network، کیفیت خدمات و امنیت را ارائه میدهند. بنابراین این دسته از سوئیچها میتوانند جایگزین مقرون به صرفهای برای سوئیچهای ماژولار باشند. با این حال، آنها به اندازه سوئیچهای مدیریتی، مقیاس پذیر نیستند. در انتخاب سوئیچ شبکه بهتر است این نکته را هم در نظر بگیرید که سوئیچهای هوشمند معمولاً در لبه یک شبکه بزرگ و به عنوان زیرساخت شبکه های کوچکتر یا شبکه هایی با پیچیدگی پایین، مستقر میشوند.
لبه شبکه یا Network edge همانطور که از نام آن پیدا است، در واقع به انتهایی ترین سیستمهای متصل به شبکه اتلاق میشود که به آنها اصطلاحا End Systems یا End User هم گفته میشود. این در حالی است که سوئیچهای مدیریتی در هسته یک شبکه، مورد استفاده قرار میگیرند.
سوئیچهای مدیریتی
در بین سوئیچهای با پیکربندی ثابت، طراحی سوئیچهای مدیریتی به نحوی است که جامعترین مجموعه از ویژگیها را برای فراهم کردن بهترین تجربه کاربردی کاربر، بالاترین سطح از امنیت، دقیقترین نوع نظارت، کنترل، مدیریت شبکه و نیز حداکثر میزان مقیاس پذیری، ارائه دهند. به این دلیل است که سوئیچهای مدیریتی عموما به عنوان سوئیچهای Aggregation و Access در شبکه های بسیار بزرگ یا به عنوان سوئیچهای Core در شبکه های کوچکتر مستقر میشوند. سوئیچهای مدیریتی، گرانترین گزینه در میان سوئیچهای با پیکربندی ثابت بوده و اغلب در سازمانهایی با شبکههای بزرگ یا رو به رشد به کار گرفته میشوند.
در انتخاب یک سوئیچ، چهار گزینه را باید در نظر داشته باشید:
علاوه بر ارزیابی دستههای مختلف سوئیچ، مورد دیگری که شما میبایست در انتخاب سوئیچ شبکه مناسب برای کسب و کار خود در نظر بگیرید، بررسی چهار گزینه زیر است. این چهار فاکتور، از مهمترین گزینه ها در انتخاب یک سوئیچ به شمار میآیند:
- سرعت سوئیچ شبکه
- تعداد پورتها
- ویژگی Power-over-Ethernet یا PoE
- قابلیت stacking یا پشته سازی
سرعت سوئیچ
هم اکنون سوئیچهای متعددی با سرعتهای مختلف، در بازار تجهیزات شبکه موجود هستند. نرخ انتقال داده ها در سوئیچها، بر حسب مگابیت بر ثانیه میباشد. به عنوان مثال، سوئیچهای با پیکربندی ثابت میتوانند سرعتهای Fast Eternet یا اترنت سریع (10/100 مگابیت بر ثانیه)، اترنت گیگابیتی (10/100/1000 مگابیت بر ثانیه)، ده گیگابیت (10/100/1000/10000 مگابیت بر ثانیه) و حتی 40/100 گیگابیت بر ثانیه را ارائه دهند. هنگام انتخاب سوئیچ شبکه، شما میبایست بسته به نوع توان خروجی مورد نیاز خود، سوئیچی با سرعت مناسب را انتخاب کنید. به عنوان مثال، اگر شما به طور منظم نیاز به انتقال فایل داده های بزرگ دارید، باید یک سوئیچ از میان سوئیچهای گیگابیت اترنت انتخاب کنید.
تعداد پورتهای سوئیچ
همانطور که در مورد سرعت سوئیچ گفتیم، تعداد پورتهای موجود در سوئیچهای مختلف نیز می تواند متفاوت باشد. هرچه کسب و کار کوچک شما بزرگتر و تعداد کاربران شبکه تان بیشتر باشد، به پورتهای بیشتری نیاز خواهید داشت. سوئیچهای با پیکربندی ثابت، معمولاً با پنج پورت، هشت، 10، 16، 24، 28، 48 یا 52 در دسترس هستند.
شکل ۲. انواع سوئیچ با تعداد پورتهای مختلف
ویژگی Power-over-Ethernet یا PoE
قابلیت بسیار کارآمد و بینظیر PoE به شما این امکان را میدهد که دستگاهها و تجهیزاتی مانند تلفن IP، دوربین نظارتی یا نقطه دسترسی بی سیم را از طریق همان کابل مورد استفاده برای ترافیک داده، تغذیه و برق رسانی کنید. با در اختیار داشتن این قابلیت، شما میتوانید نقاط (تجهیزات) انتهایی شبکه را در هر کجا که میخواهید قرار دهید، حتی در مناطقی که دسترسی به آنها معمولاً دشوار است. سوئیچهای PoE از لحاظ قیمت، گرانتر از سوئیچهای فاقد این ویژگی هستند. بنابراین هنگام انتخاب سوئیچ شبکه با در نظر گرفتن این موضوع و با در نظر گرفتن بودجه خود، همانطور که گزینههای مورد نیاز خود را ارزیابی می کنید، درباره دستگاههایی که میخواهید به آنها متصل شوید نیز فکر کنید، که آیا به PoE نیاز خواهید داشت، یا خیر.
شکل ۳. سوئیچ PoE شبکه
سوئیچهای داری قابلیت استک، در مقابل سوئیچهای Standalone
همانطور که تجارت و کسب و کار شما (و به تبع آن، شبکه شما) رشد میکند، احتمالاً شما میبایست از دستگاههای بیشتری پشتیبانی کنید. این امر، به معنی سرمایه گذاری در خرید سوئیچهای بیشتر است. یک سوئیچ standalone یا مستقل، همانطور که از نام آن مشخص است، به عنوان یک موجودیت مستقل و تک، با ظرفیتی محدود، مدیریت و پیکربندی میشود.
بنابراین، اگر مشکلی وجود داشته باشد، عیب یابی نیز تنها مختص و مربوط به این یک سوئیچ است. در مقابل این نوع سوئیچ، دسته دیگری از سوئیچها وجود دارند که قابلیت شرکت در یک استک با سایر سوئیچها و پشته سازی را دارند. این سوئیچها را میتوان برای افزایش ظرفیت و بالا بردن میزان در دسترس بودن شبکه، مورد استفاده قرار داد.
در صورت استفاده از این قابلیت، به جای پیکربندی، مدیریت و عیب یابی هر سوئیچ، شما میتوانید “پشته” را به عنوان یک واحد منفرد در نظر بگیرید. این بدان معناست که اگر قسمتی از پشته به مشکل بر بخورد، پشته با وجود این مشکل و خرابی، متوقف نشده و بنابراین شبکه شما به کار خود ادامه خواهد داد.