Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/atiparda/public_html/wp-content/plugins/pixfort-likes/pixfort-likes.php on line 232
قابلیت PoE چیست و چه کاربردی دارد؟!
PoE چیست؟
قابلیت PoE یا Power over Ethernet، استانداردی است که به کابلهای اترنت اجازه میدهد دیتا و برق را همزمان با استفاده از یک کابل شبکه منتقل کنند. این قابلیت، به سیستمهای یکپارچه و نصب کنندگان شبکه اجازه میدهد تا دستگاههای تغذیه شونده از برق را، حتی در مکانهایی که مدار الکتریکی ندارند نیز بتوانند مستقر کنند. علاوه بر این، قابلیت PoE، هزینه نصب و سیم کشی الکتریکی اضافی را، که مستلزم رعایت قوانین ایمنی سختگیرانه از سمت نصب کنندههای حرفه ای برق است، حذف میکند.از طریق قابلیت PoE همزمان با انتقال 10/100/1000 مگابیت بر ثانیه داده، میتوان 15 وات، 30 وات، 60 وات و حداکثر 90 وات برق را، از طریق کابلهای Cat5e ،Cat6 ،Cat6a به دستگاهها و تجهیزاتی که نیاز به برق رسانی دارند، ارسال کرد. کابلهای اترنت Cat7 و Cat8 برای فاصلههای بیشتر (تا حداکثر صد متر)، کاربرد دارند.
فناوری PoE متکی به استانداردهای IEEE 802.3af ،IEEE 802.3at و IEEE 802.3bt میباشد. این استانداردها توسط موسسه مهندسان برق و الکترونیک و جهت کنترل نحوه عملکرد تجهیزات شبکه، به منظور ارتقاء قابلیت همکاری بین انواع دستگاهها و تجهیزات وضع شدهاند.
دستگاههای دارای قابلیت PoE میتوانند PSE (power sourcing equipment) یا PD (powered devices) و یا گاهی اوقات هر دوی اینها باشند. دستگاههای که برق تجهیزات دیگر را تامین و ارسال میکند، PCE هستند. در حالیکه تجهیزات PD، دستگاههای تغذیه کننده از برق هستند. اکثر PSEها، یا از انواع سوئیچ شبکه هستند و یا انژکتورهای PoE، که برای استفاده با سوئیچهای غیر PoE در نظر گرفته شدهاند.
انواع تجهیزات استفاده کننده از PoE
رایج ترین انواع تجهیزاتی که از قابلیت PoE استفاده میکنند، عبارتند از:
- تلفنهای Ip (VOIP)
- دوربینهای تحت شبکه
- اکسس پوینتهای بی سیم
البته PoE میتواند انواع دیگری از تجهیزات را نیز تغذیه کند، از جمله:
- تجهیزات روشنایی
- دستگاههای خودپرداز (ATM)
- کارت خوانهای امنیتی
- تجهیزات مخابراتی
- ساعتهای تحت شبکه
تعاریف PoE
اگرچه پیاده سازی PoE نسبتاً ساده است، اما مدیران شبکه میبایست امکانات هر یک از دستگاهها، شرایط، اصطلاحات و فناوری مربوطه را درک کنند:
-
تجهیزات PSE در مقابل دستگاههای PD
تجهیزات تأمین انرژی (PSE)، به دستگاههایی گفته میشود که وظیفه تأمین برق دستگاههای متصل را بر عهده دارند، مانند سوئیچها، هابها و انژکتورها. دستگاههای تغذیه شونده (PD)، تجهیزاتی هستند که از PSEها، برق میگیرند. چند نمونه PD شامل: دوربینهای Ip، تلفنهای ویپ و اکسس پوینتهای بی سیم (WAP) میباشد.
دستگاههای PoE از جفتهای مختلف پینوت استفاده میکنند. به این منظور، دو متود با نامهای Mode A و Mode B وجود دارد:
در Mode A، جفت پین داده 1-2، یک طرف منبع DC را تشکیل میدهند و جفت پین داده 6-3 طرف دیگر را ایجاد میکند و جفتهای پینوت 5-4 و 8-7 بی استفاده رها میشوند. واحدها و تجهیزاتی که از Mode A استفاده میکنند، برخی اوقات تحت عنوان end-span یا پایان دهانه، نامیده می شوند.
Mode B بر خلافMode A، هیچ جفت پینوت دادهای را بدون استفاده باقی نمیگذارد. جفت پینهای 1-2 و 6-3 داده ها را ارسال میکنند. جفت پین 5-4 یک طرف منبع DC و جفت پین 8-7 طرف دیگر را تشکیل میدهد.
به واحدها و تجهیزاتی که از حالت B استفاده میکنند، دستگاههای “midspan” نیز گفته میشود.
اگرچه Mode A و Mode B تفاوت چندانی با هم ندارند، اما مهم است که بدانید، عدم توجه به اینکه کدام پینها برای انتقال و دریافت برق استفاده میشوند، میتواند منجر به کار نکردن این اتصالات شود.
-
PSEهای endspan در مقابل PSEهای midspan
همانطور که در بالا ذکر شد، واژههای endspans و midspan برای نشان دادن اینکه کدام پینوتها برای ارسال و کدامها برای دریافت برق استفاده میشود، به کار گرفته میشوند. اما PSEهای endspan و PSE های midspan، دارای معنای تحت اللفظی تری هستند:
PSEهای Midspan به عنوان دستگاههای واسطهای شناخته میشوند، که بین یک PSE غیر PoE و یک دستگاه PD مجهز به قابلیت PoE، مستقر شدهاند. انژکتورها و هابهای شبکه، نمونههایی از PSEهای midspan هستند.
از طرفی دیگر، تجهیزات endspan، به PSEهای اصلی شبکه، مانند سوئیچها اشاره دارند.
-
دستگاههای PoE سازگار (Compatible)، در برابر دستگاههای PoE منطبق (Compliant)
این اصطلاحات مترادف نیستند. اگرچه دستگاه های منطبق (Compliant)، دارای گواهینامه IEEE هستند، اما انطباق (compliance)، مستلزم رعایت ویژگیهای مختلفی برای PD ها و PSE ها است. به عنوان مثال، برای اینکه یک دستگاه PD به عنوان compliant (منطبق) در نظر گرفته شود، باید توانایی ارسال و دریافت برق را با استفاده از هر دو مود A و B داشته باشد.
این در حالی است که استانداردهای انطباق برای PSEها، نیازی به پشتیبانی از هر دو Mode A و B را ندارند. در نتیجه، برخی از PSEهای سازگار فقط از Mode A پشتیبانی میکنند. در حالی که برخی دیگر فقط از Mode B پشتیبانی میکنند و برخی دستگاههای دیگر ممکن است از هر دو مود A و B پشتیبانی کنند.
دستگاههای سازگار با PoE یا (PoE-compatible)، از استانداردهای IEEE پیروی نمیکنند. با این حال، آنها ممکن است جایگزینهای قابل اعتمادی باشند که به نصب کننده ها برای اطمینان از استفاده از مودهای صحیح برای شبکه های آنها نیاز دارد. به عنوان مثال، PDهای سازگار با PoE به احتمال زیاد فقط از مود B پشتیبانی میکنند.
با این حال، این مورد از تولیدکنندهای به تولید کننده دیگر متفاوت است. همچنین، هیچ تضمینی وجود ندارد که آنها از هر دو مود برق A و B پشتیبانی کنند. به طور مشابه، PSEهای سازگار با PoE، مانند انژکتورها نیز میتوانند هر یک از این دو مود برق را پشتیبانی کنند، اما هیچ تضمینی وجود ندارد که آنها از هر دو حالت پشتیبانی کنند.
بنابراین، هنگام استفاده از دستگاههای سازگار با PoE، بسیار مهم است که نصب کنندگان شبکه و یکپارچه کننده سیستم، برگههای مشخصات (دیتا شیتهای محصول) را بررسی کنند، تا مطمئن شوند که این دستگاهها با مودهای برق مورد نیاز شبکه آنها، مطابقت دارند.