Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/atiparda/public_html/wp-content/plugins/pixfort-likes/pixfort-likes.php on line 232
معرفی انواع استاندارد PoE
استانداردهای IEEE 802.3af و IEEE 802.3at چه هستند؟!
موسسه مهندسین برق و الکترونیک (IEEE)، مسئول ایجاد انواع استاندارد PoE است. در حال حاضر سه استاندارد PoE وجود دارد. استاندارد 802.3af، از یک توان 15.4 واتی پشتیبانی میکند. تجهیزات منبع تغذیه (PSE)، طبق استاندارد 802.3at میتوانند 15.4 وات برق را منتقل کنند. اما با این حال، دستگاههای تغذیه شونده (PD)، به دلیل اتلاف توان، تنها میتوانند 12.95 وات برق را به طور قابل اطمینان دریافت کنند.
در سال 2009، IEEE استاندارد 802.3at را که به +PoE نیز معروف است، معرفی کرد. این استاندارد از یک توان 30 واتی پشتیبانی میکند، اما مشابه استاندارد 802.3af، در استفاده از این استاندارد نیز، اتلاف توان باعث میشود دستگاههای تغذیه شونده PD، کمی کمتر از توان ارسال شده (مشخصا 25.5 وات) را دریافت کنند.
استاندارد سوم معرفی شده برای قابلیت PoE، استاندارد 802.3bt است، که همچنین به عنوان ++PoE یا UPOE نیز شناخته میشود. این استاندارد، در سال 2018 تصویب شد و دارای دو نوع (نوع 3 و نوع 4) است که قدرت بالاتری را ارائه میدهند. استاندارد 802.3bt (نوع 3) از 60 وات توان پشتیبانی میکند و تجهیزات تغذیه شونده PD تحت این استاندارد، با احتساب توان تلف شده، 51 وات را دریافت میکنند.
استاندارد 802.3bt (نوع 4) از یک توان 100 واتی پشتیبانی میکند که در سمت دریافت کننده با احتساب توان اتلافی، به 71.3 وات میرسد. این استاندارد جدید، اساساً برای دستیابی به ولتاژ بالاتر و پشتیبانی از اتصالات 10 گیگابیت بر ثانیهای، Mode A و Mode B را با هم ترکیب میکند.
چرا این همه روی ارائه توان 100 وات ، تاکید وجود دارد؟
ارائه توان بالاتر به ویژه برای سیستمها، پلتفرمها و تجهیزات روشنایی مجهز به PoE و نیز سایر فناوریهای هوشمندی که در حال حاضر مورد استفاده قرار میگیرند، عاملی بسیار مهم و حیاتی است. با گذشت زمان و همینطور که کسب و کارها به سمت فناوریهای هوشمند پیش میروند، اتوماسیون نیز راه خود را بیشتر از پیش به این سمت باز میکند.
به عنوان مثال، تجهیزات PD هوشمند، هم اکنون همگی خودکار هستند و چنانچه میدانید، اتوماسیون همواره به توان بیشتری نیاز دارد. یعنی میزان مصرف برق توسط دستگاههای خودکارسازی شده، بیشتر از دستگاههای فاقد ویژگی اتوماسیون است. بنابراین نیاز به توانهای بالاتر، متناسب با رشد تکنولوژی امروز، امری بسیار طبیعی است.
در این میان، استانداردهای PoE نظیر IEEE 802.3bt که برای ارائه ولتاژهای بالاتر و پشتیانی از نقل و انتقالات 10 گیگابیت بر ثانیهای، در نظر گرفته شدهاند، میتوانند بسیار راه گشا باشند. مشتری دستگاههای هوشمند، از آنچه در برق رسانی اترنت و استاندارد IEEE 802.3bt امکان پذیر است آگاه میشود و اقدامات لازم را برای ارتقاء زیرساختهای پشتیبانی خود، بر این اساس انجام میدهد.
برخی از مهمترین کاربردها، برای استفاده از PoE در توانهای بالا، عبارتند از:
- تجهیزات روشنایی PoE
- نور و سنسورهای LED
- دوربینهای PTZ
- WAPهای با عملکرد بالا
- کامپیوترهای تین کلاینت
- تلفنهای تحت شبکه (VoIP)
- دوربینهای امنیتی تحت شبکه
- کنترلهای نظارت بر تاسیسات
- سیستمهای دیجیتال ساینیج (Digital signage)
- پایانههای فروش یا کارتخوانهای سیار (POS)