Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/atiparda/public_html/wp-content/plugins/pixfort-likes/pixfort-likes.php on line 232
مقایسه پورتهای Rj45 و SFP
برای اتصال دو سوئیچ به یکدیگر، از کدام یک از این دو نوع پورت باید استفاده کرد؟! هر دوی آنها، نقل و انتقال داده را با سرعت ۱۰۰۰ مگابیت در ثانیه انجام میدهند، اما بر اساس انواع مختلف اتصال، تفاوتهای زیادی با هم دارند.
در انتخاب یک سوئیچ سطح Access برای ایجاد اتصالات یک گیگ، همیشه این مساله سوال بوده که آیا یک سوئیچ با پورتهای SFP انتخاب کنیم، یا سوئیچی با پورتهای اترنت RJ45 ؟! بسیاری از کاربران ممکن است در مورد تفاوتهای بین پورتهای Rj45 و SFP سوال کنند. اما تفاوتهای اصلی این دو پورت در چیست؟! کدام یک برای شبکه شما مناسبتر است؟! در ادامه به ذکر برخی اصول و نکاتی میپردازیم که به شما در انتخاب بین این دو نوع پورت کمک خواهند کرد.
اصول انتخاب برای اتصالات ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیهای:
۱. انواع اتصالات
این فاکتور، اساسی ترین تفاوت بین پورتهای Rj45 و SFP است که بسیاری از ویژگیهای دیگر را تعیین میکند. بنابراین ما آن را در ابتدای لیست قرار دادیم. پورتهای RJ45 از کابلهای اترنت RJ45 مانند Cat5 CT6 و غیره که معمولاً برای اتصال رایانه به روتر استفاده میشوند، پشتیبانی میکنند.
پورتهای SFP اما همه کاره تر بوده و ماژولهای SFP فیبری با کابلهای فیبر نوری (هر دو حالت تک حالته و چند حالته) و همچنین ماژولهای SFP مسی با کابلهای Cat5e ،Cat6 ،Cat7 ،Cat8 را میپذیرند.
۲. حداکثر فاصله
حداکثر فاصله ممکن در نقل و انتقال دیتا، بسته به اینکه ار اتصالات RJ45 استفاده میکنید یا پورتهای SFP، بسیار متفاوت است. پورتهای RJ45 تا سقف فاصله 100 متری را پشتیبانی میکنند، که این مسافت، برای یک شبکه خانگی یا اداری کوچک، حتی بیش از حد کافی است.
این در حالی است که پورتهای SFP فاصلههای بسیار بیشتری را امکان پذیر میسازند. کابلهای MMF میتوانند تا سقف 550 الی 600 متر و کابلهای SMF میتوانند به 150 کیلومتر برسند. در صورت اتصال با کابل Cat5، پورت SFP محدودیت 100 متری را به دنبال خواهد داشت.
ویژگیها |
پورت RJ45 |
پورت SFP |
انواع اتصالات | کابل اترنت RJ45 (Cat5e/Cat6 or Higher) |
|
حداکثر فاصله | 100m (330ft) | MMF (550m) / SMF (150km) / RJ45 Ethernet cable (100m) |
نرخ ارسال داده | 1000Mbps (1G) | 1000Mbps (1G) |
البته در عمل ما شاهد نوع دیگری از پورت، تحت عنوان پورت combo – کمبو یا پورت ترکیبی هستیم. به عنوان مثال، این سوئیچ مدیریتی 24 پورتی که در شکل زیر مشاهده میکنید، دارای 4 پورت یک گیگابیت اترنت کمبو، 20 پورت SFP یک گیگ و نیز چهار پورت +SFP با سرعت 10 گیگابیت بر ثانیه میباشد. چهار پورت SFP/RJ45 موجود در سوئیچ زیر، به کاربران این امکان را میدهند که هر زمان که خواستند و متناسب با نیاز خود، از هر کدام از پورتهای SFP یا RJ45 (برای اتصالات مستقر در فواصل کوتاه)، استفاده کنند.
اکنون ما میدانیم که وقتی فاصله بین اتصالات، بیش از 100 متر باشد، میبایست به جای استفاده از پورتهای اترنت RJ45 با کابل اترنت، از پورتهای SFP، همراه با ماژولهای فیبری SFP استفاده کنیم.
اما زمانی که اتصال در فاصله 100 متری است، شما ممکن است دچار این چالش شوید که بهتر است از یک اتصال SFP 1000Mbps استفاده کنید و یا از RJ45 1000Mbps ؟! بنابراین بهتر است اطلاعات بیشتری در این مورد کسب کنید، تا بتوانید گزینه مناسب را انتخاب کنید.
ما در اینجا به ذکر چند اصل دیگر میپردازیم که در تصمیم گیری برای استفاده از پورت RJ45 یا پورت SFP، به شما کمک خواهkد کرد:
امنیت: استفاده از ماژولهای فیبری SFP، خصوصا در شرایط حساس، از کابلهای اترنت RJ45 مانند Cat5e/Cat6 ایمن تر است. کابل RJ45 از جریان الکتریکی استفاده میکند. بنابراین در برخی شرایط از جمله هنگام رعد و برق و صاعقه، خطر آتش سوزی به همراه دارد. این در حالی است که ماژول فیبر SFP، چنین مشکلی ندارد.
قابلیت اطمینان: فیبر، اغلب به دلیل ویژگیهایی که دارد، قابل اعتمادتر است. کابل اترنت RJ45، خطر EMI (تداخل الکترومغناطیسی) را دارد. زیرا از سیگنالهای الکتریکی استفاده میکند که به راحتی میتوانند تحت تأثیر برخی عناصر خارجی مانند ولتاژ بالا قرار بگیرند.
تاخیر: هنگام اتصال دستگاهها در یک فاصله قابل توجه، پورتهای SFP در مقایسه با پورتهای RJ45، دارای تاخیر کمتری بوده و بنابراین می توانند خدمات بدهتری را ارائه دهند.
مصرف برق: پورتهای SFP در مقایسه با پورتهای RJ45 مصرف برق کمتری دارند. به خصوص در یک شبکه بزرگ، تفاوت مصرف، بسیار آشکارتر خواهد بود.
ارتقاء شبکه در آینده: اگر قصد دارید در آیندهای نزدیک، شبکه خود را به پهنای باند بالاتری، به عنوان مثال 10 گیگابیت بر ثانیه، ارتقاء دهید، در این صورت، کابل فیبر نوری در مقایسه با کابل اترنت Cat5e/Cat6 RJ45، مناسبتر بوده و با این تغییرات سازگارتر است.
هزینه: از آنجا که پورتهای Rj45 و SFP در واقع با یک سرعت کار میکنند، انتخاب پورتهای RJ45 برای اتصال سوئیچها، ممکن است مقرون به صرفه تر باشد. چرا که کابلهای Cat5e/Cat6، نسبت به اتصالات SFP که نیاز به ترنسیور و کابلهای متناظر با آن دارند، به مراتی قیمت و هزینه کمتری دارند.
در ادامه دو نمونه واقعی را برای شما ذکر میکنیم، تا درک بهتری از انتخاب بین پورتهای RJ45 و SFP به شما ارائه داده باشیم:
اتصالات بین دو ساختمان
شرح مورد: برای اتصال دو ساختمان که به فاصله 300 فوت (91 متر) از هم قرار گرفتهاند، نیاز به دو سوئیچ گیگابیت داریم. سوال این است که از سوئیچ RJ45 استفاده کنیم یا سوئیچ SFP. کدام را انتخاب کنیم؟!
تجزیه و تحلیل مورد:
اگر از لحاظ اقتصادی بخواهیم در نظر بگیریم، باید بگوییم که استفاده از سوئیچهای RJ45 برای اتصال دو ساختمان، باعث صرفه جویی قابل ملاحظهای در هزینهها شده و از این جهت، سوئیچ RJ45، گزینه مناسبتری است. اما موضوع این است که نمیتوان برای تصمیم گیری، تنها به عامل هزینه توجه داشت، چرا که سوئیچها در دو ساختمان مجزا هستند و بنابراین عوامل بیشتری باید در نظر گرفته شوند:
اولا، اگر دو ساختمان دارای ورودی برق جداگانه باشند، استفاده از کابلهای مسی بین آنها، میتواند مشکلات حلقه زمین را ایجاد کند. حلقه زمین (ground loop)، در واقع یک حلقه فیدبک القایی ناخواسته است که در اثر اتصال دو یا چند مدار که دارای زمین الکتریکی مشترک هستند، به وجود میآید.
حلقههای زمین، یکی از علل اصلی ایجاد نویز و تداخل در سیستمهای صوتی، تصویری و کامپیوتری هستند. همچنین در تجهیزات دوربین مدار بسته میتوانند مشکلات بیشماری از جمله خطوط موج دار و در مجموع، کیفیت پایین فیلم را سبب شوند. این در حالی است که در به کارگیری از مولفههای فیبری، ما با همچین مشکلی روبرو نخواهیم بود
ثانیاً، هنگام استفاده از کابل مسی در ساختمانها ممکن است رعد و برق به عنوان یک تهدید به شمار آمده و گاهی حتی منجر به آتش سوزی شود، که این مورد نیز در مورد اتصالات فیبری محلی از اعراب ندارد.
بنابراین با توجه به دو مورد ذکر شده، فیبر و یا همان اتصالات SFP، انتخاب مناسبتری برای این دو ساختمان هستند. اگر بنا به شرایط موجود، استفاده از هیچ یک از کابلهای فیبری یا مسی برایتان امکان پذیر نبود، میبایست از اتصالات بی سیم استفاده کنید.
اتصالات در داخل رک شبکه
شرح مورد: هنگام ایجاد اتصالات در یک رک، به نظر میرسد که همواره از پورتهای SFP، به جای پورتهای اترنت RJ45 استفاده میشود. اما چرا؟! به چه دلیل با وجود هزینههای بالاتر SFP، در این شرایط، اغلب از پورتهای SFP استفاده می کنیم؟!
تجزیه و تحلیل مورد: زمانی که سوئیچهای 1000 مگابیت بر ثانیهای در داخل یک رک مشترک، به هم متصل میشوند، استفاده از پورتهای RJ45 میتواند باعث ایجاد تداخل الکتریکی شود. بنابراین از پورت SFP به جای آنها استفاده میشود. دلیل دیگر این انتخاب، میتواند میزان مصرف برق باشد.
هنگامی که بیش از 100 پیوند وجود دارد، با انتخاب پورتهای SFP، بسیار بیشتر از زمانی که از پورتهای اترنت استفاده میکند، در مصرف انرژی صرفه جویی خواهید کرد.